torstai 6. kesäkuuta 2013

Älä edes yritä

Älä edes yritä kertoa minulle, että ihmeitä tapahtuu. Minä en enää usko. Uskoani on koeteltu niin monesti, niin kovalla kädellä ja silloin, kun murusia suurimman toiveen toteutumisesta on annettu, on ne otettu samantien pois. 

Älä edes yritä sanoa minulle, "älä stressaa, stressaaminen ei auta mitään ja voi pahimmassa tapauksessa jopa entisestään vaikeuttaa hedelmöittymistä." Voin kertoa sinulle, että kaikkeni olen tehnyt ollakseni stressaamatta. Älä edes yritä kertoa minulle, että yritä kovemmin. 

Älä edes yritä kysyä minulta, äläkä mieheltäni, "koskas teille toinen lapsi, eikö lapsenne tarvitsisi jo sisaruksen?" Tekisi mieli läpsäistä sinua avokämmenellä, kun joka kerta tavatessamme kysyt sitä. 

Älä edes yritä vakuuttaa minulle, että "kaikki aikanaan". Et voi tajuta, miten vihaan tuota lausetta. 

Älä sano minulle, "ole armollinen itsellesi, onhan sinulla jo yksi onnistunut synnytys takana". Olen monesti itkenyt iltaisin armotonta kaipuun tunnetta, joka valtaa lapseni mentyä nukkumaan, sylini kaipaa toista lasta, sillä se tietää, miltä tuntuu omaa lasta pidellä ja rakastaa. 

Älä edes yritä lohduttaa minua kertomalla, miten "matti ja maijakin saivat lapsen kun oli sen aika, he yrittivät sentään 15 vuotta", minua ei kiinnosta. Voitko uskoa, että oma sekundäärinen lapsettomuuteni ja siitä aiheutuva kärsimys, on minulle ihan tarpeeksi. Minua ei kiinnosta, minä kyllä tiedän, että ihmeet tapahtuvat muille. Siitä ei tarvitse minua erikseen muistuttaa.

teksti on omani, ethän kopioi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sama.

Luulen, että täällä lauantain testipäivää ei tarvita.
Ei siis yhtään mitään lisättävää sun tekstiin.

-T-