maanantai 28. syyskuuta 2015

Ihania lukijoita mulla :)

Ihan ensimmäiseksi kiitos teille kaikille, jotka kommentoitte edelliseen paniikkipostaukseeni. 
On aivan mahtavaa saada apua teiltä konkareilta, mukava lukea myös että IVF on ollut toimiva ja lapsia on syntynyt :)

Kiitos kysymästä, pistäminen meni hyvin.
Harjoittelin tosiaan sillä suolaliuoksella, mikä paketissa oli mukana (sairaalasta saatu siis) ja pistin stressipalloon sitä liuosta. Se harjoituspistos toi sellaisen varmuuden, etten sössi kallista lääkettä.
Pistämisessä itsessään ei ollut mitään ihmeellistä, sehän on jo tuttua kauraa Pregnylin ansiosta. 
Ainoa ero oli, että paitsi tietysti koko pistolaite on niin paljon  yksinkertaisempi Puregonissa, mutta että pisto-ote piti olla erilainen kuin Pregnyliä pistäessä. 
Pregnyliä kun pistää, olen aina etusormella painanut ruiskun männän alas, nyt se ei onnistunutkaan, vaan piikin ollessa jo vatsanahkassa, piti otetta muuttaa niin, että painoin peukulla, muuten en saanut sitä otetta tarpeeksi voimakkaaksi. Siinä sitten tuntui vähän ikävältä, kun neula vatsassa joudun alkaa otetta vaihtamaan ja se vähän tuntui. Lääkkeen laiton jälkeen tuli tippa verta ja vatsaa kirveli jonkun aikaa. Sen koommin ei ole ollut mitään tuntemuksia. 

Polille soittelin aamulla ja kerroin alkaneista kuukautisista ja että olen aloittanut pistämisen. Ultra-aika on perjantaina, 2.10. 

Toivon kovasti, että saalista tulee!

ps. päänsärky on aika raju, johtunee suureksi osaksi siitä stressistä, mikä on ollut koko tästä proseduurista, lääkkeestä se tuskin johtuu, sillä päätä särki jo ennen lääkkeen pistämistä. 

Ainiin, sanoinko jo että te lukijani, olette ihania! :)

3 kommenttia:

Melli kirjoitti...

Hyvä hyvä! Sä pärjäät kyllä :) Ja muista, että vaikka saalis ei määrällisesti olisikaan iso, mutta yksikin riittää, kuten meillä ekasta IVF:stä. Vaikka usko, toivo ja rakkauskin meinasi loppua, kun kuulimme, että yksi ainoa alkio saatiin, tänään hän on jo 4-vuotias reipas poika. Toivon ihana älyttömästi onnea teidän matkalle ja paljon hyviä alkioita!

Annika kirjoitti...

Ekassa hoidossa mulla välillä kirveli sitä pistokohtaa jälkikäteen ja tuli jotain punaista ihottumantapaista pistokohtaan. Tällä jälkimmäisellä kerralla pyyhkäisin aina sen pistokohdan desinfiointiaineella heti pistämisen jälkeen, eikä tullut mitään kirvelyä eikä punoitusta. Ekassa hoidossa myöskin se pistoalue oli arka pistämisen jälkeen, enkä halunnut lainkaan kumartua illalla pistämisen jälkeen, kun se tuntui ikävältä. Nyt tässä jälkimmäisessä hoitokerrassa ei ollut mitään tuollaista. Paitsi tietenkin siinä vaiheessa alkoi tuo kumarteleminen tuntua ikävältä, kun pistopäiviä oli enemmän takana ja follit alkoivat kasvaa. Toki minulla niitä folleja ei ollut kovin paljon, että voin vaan kuvitella mikä tunne on kun siellä kasvaa suurempi määrä. Toki tällä jälkimmäisellä kerralla minulla oli suurempi rasvakerroskin tuossa vatsan peitteellä, joten ehkä sekin vaikuttaa tuntemuksiin. Edellisellä kerralla oli kohtalaisen hoikassa kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Hirmuisen paljon tsemppiä! ! Tää on nyt iso askel lähempänä pientä nyyttiä! <3