perjantai 8. helmikuuta 2013

kp 27 ja yksityisellä käyntini

Kävin aamulla yksityislääkärillä, sillä sovimme Terolutia aloittaessani, että parin kk:n jälkeen treffaamme, ellen ole raskautunut. no, nyt on se kaksi kuuria syöty Teroluteja ja tänään on se päivä, kun vuodon pitäisi alkaa. Viime kierto oli pituudeltaan 26 päivää.
Terolutit ovat sopineet minulle tosi hyvin. Kivut, joita on kuukautisten aikana normaalisti, jäivät pois. Iho on paremmassa kunnossa, naama ei kuki ennen menkkoja eikä niiden aikana. Tuhru, jota tulee aina ennen menkkoja, parin päivän ajan, jäi pois. Aivan loistavaa, en valita.

No, siitä lääkärikäynnistä. Tehtiin normaali sisätutkimus ja ultrattiin munasarjat. Lääkäri sanoi, että ovulaatio on todellakin tapahtunut, oikealla puolella munasarjassa näkyy keltarauhanen. Otti vielä näytteen kohdunkaulan suulta (limaa siis) ja kävi katsomassa sen mikroskoopilla läpi, sanoi että limanäytekin puhuu sen puolesta että ovis todellakin on tapahtunut. Kysyin, onko ovulaatio mahdollisesti Terolutien ansiota, sanoi että hyvin todennäköisesti ei, vaan koska olin kertonut elämäntaparemontistanikin hänelle, hän laittoi ennemmin ovulaation sen piikkiin. Tokihan kun Terolutit tasaavat kiertoa, ovulaatio on sitä kautta mahdollinen. Mutta koska ovikseni tapahtui tässä kierrossa vasta n. kp20, kysyin mitäs sille tehdään, sillä luteaalivaihe jää todella lyhyeksi, kun se kestää vaan n. viikon.
Nyt kokeillaan Clomifenia annostuksella 1 tbl/ päivä mutta kp:t 2-6, tähän asti olen käyttänyt niitä siis kp 4-8 ja 3-7, nyt aikaistetaan entisestään, että saataisiin ovis tulemaan aikaisemmin. Lisäksi, kiertonihan ovat olleet aina aika pitkiä Clomeilla. Lääkäri puheli ensin, että ottaisin kaksi Clomia per päivä, mutta totesi sitten, että koska ovuloin itseksenikin, yksi riittää.

Käynti oli kaikenkaikkiaan todella positiivinen, ja jäi erittäin hyvä maku suuhun siitä, että mun kroppa ovuloi ihan luomustikin! Otamme kuitenkin clomit avuksi ensi kiertoon, sillä ei niistä mitään haittaakaan ole. Lääkäri olisi halunnut että jatkamme luomuna, mahdollisesti vielä yhden Terolut-kuurin ajan - mutta sanoin että haluan lisäapua, jolloin hän sitten noista Clomeista kertoi.
Nyt olen jälleen erittäin toiveikas tämän asian suhteen ja lähinnä siksi, että olen viimeksi käyttänyt Clomifenia syyskuussa viimevuonna, sen jälkeen olen laihtunut reilu 10kg, muuttanut syömistäni, liikkumistani, sekä kilpirauhaslääkitys ollut jatkuvana lokakuusta lähtien. Nyt kun kilppariarvotkin ovat kondiksessa, Who knows what will happen?
Saisinpa vielä tuon miehen positiivisuuden ja toiveikkuuden itseeni, ei olisi pahitteeksi! So long -Maisa-

Ei kommentteja: