keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Ensimmäinen neuvolakäynti

Eilen oli ensimmäinen neuvolakäyntini. Tai no, olenhan minä sillä neuvolalääkärillä jo käynyt aiemmin mutta ns.perus raskausajan neuvola oli eilen.
Pissa oli puhdas, Hb oli 144, verenpaineet olivat ihan ok, ja painoa oli tullut puolisen kiloa raskauden alusta.
En muistanutkaan miten paljon brosyyriä ja lippulappusta sitä ensimmäisellä käynnillä saakaan! Joitain lippusia jätin pois, sillä ne löytyvät jo ennestään.
Suosikkeihini kuuluu ehdottomasti se kirja, missä on toisessa päässä isälle ja toisessa päässä äidille tekstiä. Siitä me esikoisenkin raskauden aikana aina lauantaiaamuisin luettiin, mitä tällä raskausviikolla tapahtuu :) Nyt tässä raskaudessa viikot vaihtuvat perjantaisin.


Neuvolantäti on sama vanha tuttu kuin aiemminkin, halusin hänet ja soitin suoraan hänelle, enkä mihinkään vaihteeseen.
Hän on niin ihana, ei nipota ja napota asioista vaan puhuu järkevästi ja on kertakaikkisen ihana ihmisenä.

Sydänääniä hän ei olisi halunnut vielä kuunnella, sillä sanoi, että ne tuskin kuuluvat. Halusin kuitenkin kokeiltavan ja eihän ne kuuluneet. Ensi kerralla sitten, seuraava neuvola on n.5 viikon päästä.
Sain kilpirauhasarvonikin eilen, olin kontrollissa viime perjantaina. TSH oli 1,29 ja T4V 17 eli ihan hyvät ovat. Saan vielä maanantaina vahvistuksen neuvolalääkäriltä, jatkanko samanlaisella Tyroksin annostuksella jatkossakin (0,125mg/pvä).
ilmeisesti joka kolmanneksessa olisi hyvä käydä kontrollissa.

Uutena sitten vuoden 2010-2011 on tullut isäneuvola :D Isälle varataan yksi kerta, missä jutellaan asioista isän näkökulmasta ja tehdään mm. kehonkoostumusmittaus.
Aika hauska juttu, mielestäni ihan mukava uutuus.

Minulta kysyttiin eilen, haluaisinko käydä ravitsemusterapeutilla, kieltäydyin jyrkästi. En niin turhaa käyntiä ole elämässäni tehnyt, kuin viime raskaudessa käyntini ko.terapeutilla.
Sain kuulla syöväni ihan ok, rasvatonta maitoa voisin juoda lasin vähemmän (!?!?) ja oivariini kannattaisi vaihtaa johonkin keijuriiniin tms. Joo, en ole vaihtamassa. Enkä muuten ole tulossa enää toista kertaa samaiselle vastaanotolle. Ko. terapeutilla käynti on varmasti ihan ok esim totaalikasvissyöjille tms.

Tänään rv 9+5 <3

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että kaikki vaikutti olevan mukavasti. Ja kiva neuvolatäti on ihana juttu :)

Meillä päästään hoidossa eteenpäin, huomenna on inseminaatiopäivä. Outoa ja jännää.

Mukavaa loppuviikkoa!

-T-

Unknown kirjoitti...

Pidetään peukkuja! Mahtava juttu!