lauantai 14. syyskuuta 2013

Lasten oma kirjakerho ja Satukirjasto


Pääsin Buzzaamaan Lasten Oman Kirjakerhon Satukirjastoa. Kyseessä on siis http://satukirjasto.lastenomakirjakerho.fi/ ja olemme selailleet kirjaston antimia yhdessä kaksivuotiaani kanssa. 
Kirjastossa on valmiiksiluettuja satuja, joita lapsi voi itsenäisesti selata ja aina äänimerkin kuultuaan kääntää itse sivua. Äänimerkin lapsi oppi nopeasti ja totesi aina ääneen "nyt mä käännän sivua". 
Sivun kääntäminen ei aina kuitenkaan onnistunut ja lapsella paloi käämit kun sivu ei vaihtunut. Jos yritti vaihtaa sivua ja teki liikkeen jotenkin huolimattomasti, sivu jäi paikoilleen eikä sitä samaista sivua enää luettu uudelleen. Tässä kohtaa temperamenttinen lapseni suuttui ja lukeminen jäi sikseen. Kyseessä ei siis ole sivuston toimimattomuus, vaan pikemminkin lapsen vielä hieman puutteellinen taito käyttää Ipadiä.  

Oli kiva kokeilla tätä satukirjastoa, sillä huomasin, että lapsi tykkää enemmän liikkuvasta kuvasta, kuin paikallaan olevista kuvista, vaikka ihan perinteisen kirjan lukeminen on hänen mielestään ihan huippua.
Satukirjaston kirjoja olemme lukeneet yhdessä mutta innokkuus kirjojen lukemiseen Ipadillä ei ole yhtä suurta kuin perinteisten kirjojen lukemiseen. 

Satukirjaston tarjonta on monipuolista ja uskon sieltä löytyvän aineistoa niin pienille pojille kuin tytöillekin. 
Meidän tapauksessamme emme kuitenkaan tule ostamaan jatkoa tälle kokeilukuukaudelle vaan pitäydymme tulevaisuudessa (ainakin tällä erää) perinteisissä kirjoissa ja lasten elokuvissa. 

Ei kommentteja: