tiistai 11. maaliskuuta 2014

Aikuiset ihmiset..



Olen erittäin pettynyt tiettyjen aikuisten käyttäytymiseen. Miten voi olla niin, ettei aikuiset ihmiset tiedä, miten tulee toimia?
Kaikki lähti siitä, että olen järjestämässä lastenvaatekutsuja kotonani. Olen kutsunut ihmisiä, noin 15 kutsua lähetin Facebookin kautta ja muutaman kaverin kutsuin livenä, he kun eivät ole facessa. Yksi vastasi heti kutsun saatuaan, tämä henkilö on itse pienen lapsen äiti ja toinen lapsi tulossa ja hän on aina osallistumassa, jos vain joku jotain järjestää. Helposti innostuva tyyppi, ihana ystävä.
Sitten jäinkin odottelemaan. Muutama kieltäytyi heti, vedoten töihin, eräskin sanoi olevansa töissä 18.15 saakka, eikä pääse paikalle. Kutsut alkavat klo 18 ja keskustasta ajaa meille autolla kymmenessä minuutissa, itseäni ei haittaisi yhtään, vaikka tulisi paikalle hieman myöhemmin.
Seuraava kieltäytyminen tuli. Kolmas kieltäytyminen. ”Ehkä” osallistujia sitten useampi.

Tällä viikolla aloin kyselemään, mites näiden ehkä-ihmisten laita on. Muuttuuko "ehkä" jonkun kohdalla ”osallistuu”-vaihtoehtoon. Tuli jälleen niin ontuvia selityksiä, ”en ehdi/pysty” (mikä vastaus tuokin on?) ”oi mä muistin että ne sun kutsut olis ollu vasta ens viikolla, en mä kyllä tällä viikolla pääsekään”
Toki oli muutama, jotka ovat ihan oikeasti elämänsä taudissa, enkä halua meille ketään, kuka on missään taudissa, ollaan sairasteltu ihan tarpeeksi muutenkin.

Miten voi olla, että aikuiset ihmiset eivät itse tajua ilmoittaa tulemisestaan eikä tulematta jättämisestään? Miksi klikata ehkä- ja jättää vastaaminen siihen tilaan? Miksi antaa ontuvia selityksiä, miksei sano suoraan, ettei nuo vaatteet kiinnosta, tai ettei kiinnosta tulla mun luo kutsuille?
 
Kuva täältä
 
Ihan sama homma oli aikanaan hääkutsujen kanssa. Kutsuja lähetettiin ja pyydettiin vastaamaan tiettyyn pävään mennessä, joko saapumisesta tai saapumatta jättämisestä. Melkein puolet jättivät vastaamatta kokonaan. MITEN IHMEESSÄ saa järkevästi järkättyä tarjoilut- niin juomat kuin syömisetkin, kun ei ilmoiteta????? Näistä ilmoittamatta jättäneistä paikalle raahautui muutamia, onneksi ammattilaiset olivat mitoittaneet ruokien ja juomien tarpeet niin, ettei kukaan jäänyt ilman.

Mutta oikeasti, haloo??
 

Ei kommentteja: