keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Parempi

Kerrankin voin kirjoittaa, että mulla on hyvä olo.
Mä tein päätöksen, siis MÄ tein päätöksen, ihan itse- omasta vapaasta tahdostani, että nyt on taukokierto.
Mies sanoi, että mikäli haluan kolmanteen inseminaatioon nyt mennä, hän on menossa mukana, mutta mikäli en, sekin sopii hyvin. On mulla ihana mies!

Mä kaipasin jo viime kierrossa taukoa, mutta kahden follin kypsyttyä en voinut jättää inseminaatiota väliin. Koska raskautta ei taaskaan tullut, ajattelin, että nyt olen taukoni ansainnut.
Tuntuu hyvältä, vapauttavalta. Ei "kellon kanssa" kyttäämistä, aikataulutettua pakkoseksiä, kiirettä, väsymystä, Tampereelle matkustamista, lapsesta vuorokauden erossa olemista.
Mulla painoi vaakakupissa erityisesti se, että seuraava inseminaatio olisi ajoittunut vappuaatolle, enkä olisi mistään hinnasta halunnut olla vappuna pois lapseni luota. Haluan päästä osalliseksi siihen riemuun ja tyytyväisyyteen, mikä hänen kasvoiltaan paistaa, kun saa syödä munkkeja ja nauttia ilmapalloista ja serpentiinistä. Mikään ei ole tärkeämpää, kuin oman lapsen ilo. Rakastan häntä niin paljon, nykyään vielä enemmän kuin ennen, jos sellainen on ylipäänsä edes mahdollista.

Kävin äsken viemässä roskat ja pysähdyin katselemaan kuuta ja tähtitaivasta. Mietin, että pitkästä aikaa olen onnellinen, tyytyväinen tilanteeseeni. En olisi ikinä voinut kuvitella, että kunhan hoidot alkavat, itsenäisesti haluan taukokierron. Itseasiassa- saattaa olla, että kolmas inseminaatio jää syksylle. Meillä on tässä kuussa tauko, ensikuussa mahdollinen inssipäivä olisi juurikin päivä, kun miehen on IHAN_PAKKO olla töissä, paikanpäällä ja kesäkuun inssi ajoittuisi viikonlopulle.
Sekään ei haittaa, että kolmas inssi jäisi syksylle, olisipahan jotain mitä odottaa ennen IVF hoitojen aloittamista. Niiden aikataulusta kun ei vielä tiedä, Marraskuussa 2014 meidät on asetettu IVF-jonoon ja jono on kuulemma vuoden verran. Noh, ans kattoo nyt miten tehdään.

kuva

Soitin eilen maanantaina polille (vuoto alkasi siis perjantaina 17.4) että en ole aloittanut sunnuntaina Letrozoleja, sillä en halua. Pääni tarvitsee lepoa ja kehoni tarvitsee lepoa jatkuvasta lääkityksestä. Hoitaja oli hyvin tyytyväinen ratkaisuuni ja pyysi soittelemaan kun tuntuu siltä, että tuon kolmannen inssin haluaisimme käyttää. (Kolmeen on maksusitoumus.)
Minähän soittelen, mutta nyt ensin nautin tauosta- ansaitusta.
Voinpahan ottaa lonkeron kun siltä tuntuu, eikä tarvitse miettiä, onko kierron ajankohta hyvä, vai ei.

Uskokaa tai älkää, mä olen onnellinen. Juuri nyt. :)


4 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Mitä tarkoittaa maksusitoumus? "Tarjoaako" joku sairaala inssitkin? Meillä ne pitää tehdä omakustanteisesti yksityisellä. Tarvittavat ultrat saa kyllä käydä julkisella, mutta toimenpide tehdään yksityisellä.

Uskomatonta, että jollakin voi olla niin kellontarkka kierto, että tietää jo nyt mihin aikaan ovulaatio ajoittuu ensi ja seuraavassa kuussa. :) Itselläni on kaikkea väliltä 23 päivää ja 30 päivää. Yleisimmin suunnilleen 26 päivää, paitsi silloin kun odottaa alkavaksi. Kerran alkoi peräti kp 20 menkat juuri kun olin kylpylässä! =(

Keksi kirjoitti...

Kuulostaapa hienolta :) Toivottavasti hyvät fiilikset jatkuvat!

Unknown kirjoitti...

Annika:
kyllä vain, täällä meillä inseminaatiot maksaa sairaala, siis tuon 3 kappaletta. Meidän sairaanhoitopiirissämme inseminaatioita ei tehdä, joten käyn ultrissa täällä ja inseminaatiossa muualla. Lisäksi saamme matkakorvaukset Kelalta, sillä eihän se nyt meidän vika ole, ettei täällä "tuppukylässä" näitä toimenpiteitä tehdä.

Kellontarkka on kierto silloin, kun käytän Letrozoleja. Clomifeneillä kierto oli mitä sattuu ja ovulaatio tuli kp 13-19 välillä. Letrozoleilla ovis on ollut kp 13 nyt monen monta kertaa.
Luomukierrossa en ovuloi ollenkaan ja kierron pituus on kaikkea 15-69 välillä.

Unknown kirjoitti...

Keksi:
kiitos! Kaikkea hyvää myös sinulle!